Hej
Jag heter Zebastian, är snart 12 år gammal. Jag har dmd, adhd och dyslexi. Jag bor i Sverige med min mamma, bonuspappa och 7 syskon. Det bästa jag vet är att spela Playstation 3, men sparar ihop till en Playstation 4. Förra året fick jag en knapp på magen. Genom den får jag min mat och mediciner. Jag har nämligen väldigt svårt att svälja. I skolan går jag i en liten grupp. Ibland är jag själv där men vissa lektioner har jag med min stora klass. Jag älskar idrott och matte. Jag har ett stort gäng med personliga assistenter. De hjälper mej dygnet runt. De är mina bästa vänner. Med dem går jag gärna på bio eller till badhuset. Film är jättekul och en av mina drömmar är att se hur man spelar in actionfilmer i USA. På helgerna springer jag gärna och leker med mina syskon. Fotboll är rätt kul eller att leka i sandlådan. Nyligen fick jag en ny elrullstol som jag brukar köra när jag blir väldigt trött i benen. Min allra största dröm är att få åka med hela familjen till Florida, till Disneyland och sen få åka på deras kryssningsbåt. Men först ska jag spara ihop till en ny Playstation 4 så jag kan spela ännu roligare spel.


My name is Zebastian and I am almost 12 years old. I have DMD (muscular dystrophy), ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) and dyslexia. I live in Sweden with my mother, stepfather and 7 brothers and sisters. The best thing I like to do is to play with Playstation 3; but I am also saving towards a Playstation 4. Last year I got a button placed in my stomach. I get all of my food and medicine through it because I have a hard time to swallow. I go in a little group in school and sometimes I receive individual instruction. I also go in a larger class for some of my studies. I like math and physical education. I have a large group of personal care providers that help me 24 hours a day with my needs. They are my best friends. They go with me to movies and the swimming pool. I love movies and one of my dreams is to see how action films are made in the USA. On weekends I run around and play with my brothers and sisters. Soccer (football) is fun or we enjoy playing in the sandbox. Recently I got a new electrical wheelchair which I use when my legs get really tired. My biggest dream is to travel to Florida with my entire family and to go to Disneyland and to take the boat cruise there. But first I will save to buy a Playstation 4 so I can play games that are more fun.